• Головна
  • Березовий сік: збір, консервація, зберігання
12:09, 9 квітня 2018 р.

Березовий сік: збір, консервація, зберігання

Березовий сік: збір, консервація, зберігання
Ні для кого не секрет, що березовий сік — дуже корисний! Як збирати та приготувати напій? "ОГО" ділиться смачними рецептами та корисними порадами.
Пастеризований березовий сік

Для цього підігрійте сік до 80 градусів, розлийте в стерилізовані банки і закупорте. Після цього поставте банки в гарячу (80–90°) воду на 15-20 хвилин для пастеризації.

Рецепт квасу із березового соку

Свіжий березовий сік можна нагріти десь до 35 градусів і додати в нього 20 грамів дріжджів на літр. Закваску поставити на 3-4 дні в темне холодне місце, після чого березовий квас можна законсервувати. Інший рецепт як приготувати березовик: до березового соку віком у 3 дні додати підсмажені житні зерна або сухарики (5 г на літр), настоювати добу, процидіти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сік #здоров'я #природа.березовийсік
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...