10:34, 22 серпня 2016 р.
Помідори мариновані, рецепт приготування зі стерилізацією
Мариновані помідори – чудова закуска до будь-яких страв: від м’ясних і рибних до пісних гарнірів.
Щоб мариновані помідори вийшли по-справжньому смачними і ціленькими, слід вибирати щільні, міцні плоди, можна при бажанні взяти черрі.
Добре, якщо помідори мають овальну чи грушкоподібну форми. М’які помідори краще не брати на консервацію, а переробити на томатний сік або пюре.
Мариновані помідори – інгредієнти:
- 4 кг помідорів,
- 1 кг цибулі,
- 2 гол. часнику,
- пучок зелені (петрушка, кріп),
- 1 ст. ложка олії на кожну літрову банку,
для маринаду:
- 3 л води,
- 250 мл 9%-го оцту,
- 7 ст. ложок цукру,
- 3 ст. ложки солі,
- 1 ст. ложка духмяного перцю горошком,
- 1 ч. ложка чорного перцю горошком.
Приготування:
- Спочатку підготувати банки: їх слід помити і простерилізувати.
- Помідори промити, наколоти біля плодоніжки. Зелень ретельно промити. Часник почисти, але зубки залишити цілими. Цибулю порізати товстими кільцями.
- На дно кожної банки викласти зубчики часнику. Щільно укласти помідори. Зверху додати цибулю і зелень.
- Готуємо маринад. Для цього в киплячу воду насипати цукор, сіль, перець і проварити 3 хвилини. Зняти маринад з вогню і додати туди оцет.
- Олію довести до кипіння.
- У кожну банку налити гарячу олію, а потім відразу ж маринад.
- Накрити кришками банки з помідорами і стерилізувати приблизно 15 хвилин.
- Після цього мариновані помідори можна закатувати.
- Залишити банки до охолодження, а потім – на зберігання в прохолодне місце.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:37
Вчора
13:03
Вчора
Оголошення
12:21, 13 січня
live comments feed...