Чізкейк без випічки для рівнянок

Холодний чізкейк – це різновид сирника, особливо популярний у британській кухні. Власне, британці його і винайшли. Він дуже смачний і асоціюється з літом, напевно якраз через те, що його не потрібно випікати. Крім того, цей чізкейк доволі простий у приготуванні. Рекомендую обов’язково спробувати.

Інгредієнти:
 300 г пісочного печива
 100 г вершкового масла
 500 г сиру
 400 мл вершків (30%)
 200 г цукру
 25 г желатину
 1 лимон
 200 г вишень
 100 г вишневого желе

Приготування:

  • Для приготування основи чізкейка в кухонному комбайні змішайте вершкове масло з пісочним печивом до отримання однорідної маси.
  • Отриману масу викладіть у круглу роз’ємну форму діаметром 26 см і розподіліть рівномірно по ній, для утворення основи. Поставте в холодильник на годину.
  • Залийте желатин 50 мл холодної води для набухання і поставте на водяну баню, помішуючи.
  • У кухонному комбайні подрібніть сир до утворення однорідної сирної маси.
  • Збийте міксером отриману сирну масу, вершки і цукор.
  • Додайте підготовлений желатин, сік одного лимона і ванілін. Добре збийте. Викладіть отриману масу на раніше підготовлену основу і поставте в холодильник на годину.
  • Покрийте всю поверхню чізкейку вишнею і залийте все вишневим желе, після чого поставте чізкейк в холодильник.
  • Через годину Ваш чізкейк готовий. Смачного!