Ведуча: Людмила Островська

Дегустаційна карта:

1.Riesling Monferrato Bianco  2009 Paolo Saracco

2. Prasue-Langhe Chardonnay  2010 Paolo Saracco

3.Pinot Nero Monferrato Rosso  2009 Paolo Saracco

4. Moscato d’Asti  2011 Paolo Saracco

Сімейне господарство Saracco було засноване в П’ємонті, в провінції Кунео, понад 100 років тому. Зараз його очолює Паоло Саракко, представник вже четвертого покоління сімейної династії. Виноградники розташовані на висоті 450 м над рівнем моря і займають площу 46 га. Незмінною спеціалізацією господарства залишається білий сорт Москато,з якого у Saracco випускають легкі освіжаючі ігристі вина,одні з найкращих у П'ємонті. З цим сортом Паоло працює тільки в зоні Moscato d’Asti - це маленька,але набагато престижніша категорія вин, ніж Asti.

Це вино, на відміну від ігристого Asti, вважається просто шипучим, легко ігристим або, як його ще називають, фрізанте (frizzante).Тиск в пляшці не перевищує однієї атмосфери і піниться воно не так бурхливо, як Asti. На пляшці Moscato d’Asti завжди вказується рік врожаю і його краще випивати в якомога молодшому віці. Також  Moscato має малий вміст алкоголю - всього 5-5,5%. Це вино можна сміливо розглядати як продукт,що відображає терруар, в той час як Asti залишається змішаним вином масового споживання і стабільної якості, яке виробляють здебільшого великі корпорації.

Та насамперед Moscato d’Asti цікаве своїм свіжим смаком та незрівнянною ароматикою, де тісно переплітаються нотки сорту Мускат з ароматами білих квітів, стиглих персиків, абрикосів та апельсинів. Така яскрава суміш не залишить байдужим нікого, а особливо коли вино зроблено таким майстром, як Paolo Saracco!

Нещодавно Paolo Saracco почав працювати з такими дещо нетрадиційними для П’ємонту сортами винограду, як Шардоне, Рислінг та Піно Нуар (кожне з цих вин випускається в кількості всього по 6 тис. пляшок!). І хоча пройшло ще не так багато часу, нові експериментальні вина від цього прекрасного винороба  вже встигли отримати високу міжнародну оцінку.

Детальна інформація: http://www.winetime.ua/degustation/rivne/paolo_saracco_rivne/