Ведучий: Олександр Грищенко
Осінь – це час стиглого винограду. Вона є особливою винною порою. Якщо влітку вино покликане втамувати спеку, то з приходом перших холодів - внести промінчик теплоти, якої починає так бракувати.
Сліпа дегустація
У винному світі осінь є особливою порою. Для виноградарів - це пора збору нового врожаю. Важливо зробити все вчасно до приходу дощів та перших морозів. На цьому все тільки починається . Витримка, розлив, відпочинок в погребі - все потім, але найголовніше - таїнство перетворення виноградного соку в хмільний напій - здійснюється до початку зими. Недарма восени винороби відзначають два найголовніших для себе свята - збору врожаю і молодого вина.
Для любителів вина осінь теж є певним кордоном. Природа квітне яскраво - червоними барвами, бабине літо радує останніми теплими і сонячними днями. Літні вина - білі і рожеві , молоді і легкі, користуються все меншим попитом. Хочеться випити келих вина, який би зігрів і підняв настрій. Ідеальний варіант - червоне вино, яке є не надто молодим і не зовсім насиченим. В цьому випадку на думку приходять вина Нового Світу з своїм яскравим і чаруючим ароматом, які довго ніжились під палючим сонцем, перш ніж потрапити до нас в бокал.
Любителям білого та рожевого не слід засмучуватись. На зміну легким винам прийдуть більш потужні та структурні. Ідеальний варіант – вина, витримані в бочці.
В дні перших осінніх холодів слід згадати і про кріплені вина – порто, херес, марсалу. Бокал такого вина - і приємний вечір у каміна гарантовано.
Вибір осінніх вин досить великий і не закінчується лише на вині. Прихильники дітища виноградної лози обов’язково знайдуть для себе щось підходяще – недорогий Новий Світ на кожен день і витончену стару Європу для святкового дня. І, звичайно ж, пляшку чогось особливого для одного з останніх пікніків в цьому році на свіжому повітрі.
http://www.winetime.ua/degustation/rivne/what_drinks_are_the_best_for_autumn_rivne/