Про вино, корки та колір говорили в Sky Вar Manhattan (Фото)

У п’ятницю, 24 жовтня, у SkyВar Manhattan відбулась дегустація вин та м’яса. Захід відбувся в рамках «Фестивалю м’яса та вина», що розпочався ще 10 жовтня.

Відчути ж себе справжніми гурманами на дегустації могли всі бажаючі, придбавши квитки на захід.

Метою організаторів було не лише зробити для рівнян «свято живота», але і навчити їх правильно обирати вино й відрізняти хороший напій від неякісного. Саме через це дегустація відбулась у формі лекції. Її проводили два Олександри, сомельє виномаркету «WineTime». Вони розповіли відвідувачам про те, як формується ціна за пляшку якісного вина, та як змінюється колір червоного виноградного напою з часом.

Смак вина та його якість залежать від кольору. Сомельє демонстрували різні види червоних вин, беручи по 2 бокали та підносячи їх до білого паперу – так перевіряються їх відтінки. Олександр навчив рівнян визначати вік вина:

-                    Чим старіше червоне вино, тим більше воно вицвітає і стає бляклим.

Про вино, корки та колір говорили в Sky Вar Manhattan (Фото), фото-1

Відвідувачі смакували, нюхали різні види вин, закушуючи їх м'ясом, сирами та яблуками, й записували свої враження на папірцях. Деякі пляшки, що відкорковувались, були справді ексклюзивними, єдиними екземплярами в Україні. Під час відкоркування однієї з них, корок просто розсипався, це означало, що вино досить старе. Щоб уникнути потрапляння коркових частинок до вина, його налили у спеціальну колбоподібну посудину крізь ситечко, і вже тоді подали для дегустації.

Про вино, корки та колір говорили в Sky Вar Manhattan (Фото), фото-2

Про корки, що виготовляються із коркового дерева, говорили багато. Вони є суцільними в дорогих винах, це і відрізняє їх від дешевих, де пресуються маленькі частинки. Один із власників коркового бізнесу в Португалії влаштовує дослідження, щоб визначити, які корки витримують довше. Це довга та дуже дорога процедура. Саме тому, говорячи про особливості виноробства, Олександр сказав:

-         Виноградній лозі потрібні бідні ґрунти і багаті власники.

Тривалість зберігання корків важко спрогнозувати – одні можуть псуватися через 5 років, а інші витримують і 20. Відвідувачам демонстрували різні їх види, передаючи по столах. У когось із присутніх навіть виникла ідея колекціонування корків.

Про вино, корки та колір говорили в Sky Вar Manhattan (Фото), фото-3

На заході вина можна було не лише посмакувати, але і купити. Всі ж охочі спробувати хорошого напою можуть придбати його у  виномаркеті «Wine Time». Всі вина, що були на дегустації є там, деякі ж можна замовити, і їх обов’язково привезуть.

Захід уже успішно був проведений і минулого року. Організатори ж планують перед Новим роком провести ще одну дегустацію, на яку запрошують всіх охочих рівнян.

Фотозвіт із дегустації: http://www.0362.ua/photo/143

Sky Вar Manhattan фестиваль м'яса і вина дегустація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі