Елеватори та зерносховища Рівненщини готові до нового врожаю

Рівненщина цього року планує зібрати більше мільйона тонн зернових, у тому числі й кукурудзи. Для цього використовуватимуть дев’ять зерносховищ загальною місткістю 360 тисяч тонн. Крім того, 400 тонн збіжжя будуть зберігати на елеваторах сільськогосподарських підприємств. Про це повідомляє прес-служба РОДА.

«Усі вони облаштовані необхідною технічною базою і повністю задовольняють потребу області щодо належного зберігання зерна», - розповів перший заступник голови ОДА Юрій Приварський.

Одним із найпотужніших у Рівненській області є елеваторне підприємство на Дубенщині, що входить до складу ПрАТ «Західний торгово-промисловий дім».

За словами директора підприємства Володимира Фалка, елеватор споруджений за сучасними технологіями та оснащений американськими і канадським обладнанням. Може одночасно прийняти 90 тисяч тонн зернових. Високотехнологічне устаткування дозволяє не тільки максимально очистити зерно від різного роду домішок, а й контролювати рівень його вологості. Окрім того, силоси елеватора оснащені системою термометрії, що забезпечує оптимальний температурний режим зерна.

Уся продукція проходить контроль у лабораторії підприємства, яка обладнана сучасними приладами. Зокрема, нещодавно було придбано найсучасніший аналізатор зерна – інфратек. Цей прилад надзвичайно точно визначає основні показники якості збіжжя – рівня вологості, білка, клейковини, жиру та крохмалу.

Наразі на елеваторі тривають роботи по будівництву ще двох ємностей для зерна – силосів загальною потужністю 210 тисяч тонн зерна. А в перспективі – збудувати комбікормовий завод, який постачатиме продукцію на птахоферми не тільки Рівненщини, а й інших областей. У результаті таких модернізацій планується збільшити потужність елеваторного підприємства до 400 тисяч тонн збіжжя.

жнива зерносховища збіжжя
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі