• Головна
  • Наскільки корисний квас і кому його не можна пити
15:00, 8 вересня

Наскільки корисний квас і кому його не можна пити

Наскільки корисний квас і кому його не можна пити
  • Квас отримують через природне бродіння хліба існують дві основні технології виготовлення: на заквасці або солоді.
  • Домашній квас зазвичай виготовляють з чорного або житнього хліба, сушеного або смаженого, з додаванням цукру, фруктів, дріжджів та закваски.
  • Квас містить мікробіоту, вуглеводи, білки, амінокислоти, кислоти, етанол, мінерали та вітаміни.
  • Квас можна пити в будь-якому віці, оскільки містить мало алкоголю, але домашній квас краще через вміст харчових волокон та низький вміст цукрів.

Квас отримують через природне бродіння хліба – пшеничного, житнього чи ячмінного. Є дві основні технології виготовлення квасу, при яких як сировину використовують черствий хліб на заквасці, або солод.

Як виготовляють квас

У домашньому квасі частіше використовують чорний або житній хліб, зазвичай сушений, запечений у вигляді грінок або смажений з додаванням цукру, фруктів, наприклад яблук або родзинок, ще додають дріжджі та закваску.

У промислових масштабах квас виробляють із використанням заквасок, а кінцевий продукт часто пастеризують та додають консерванти.

Користь квасу

Квас багатий мікробіотою – мікроорганізмами, які складаються з життєздатних дріжджів та молочнокислих бактерій. Він містить вуглеводи, білки та амінокислоти, молочну та оцтову кислоту, етанол 1% або менше, мінерали та вітаміни, які отримують з сировини або в результаті метаболічної активності мікробів. Склад заводського квасу може відрізнятися залежно від виробника.

Кому не можна пити квас

Квас можна пити людям будь-якого віку, оскільки він містить лише сліди алкоголю. Однак у домашньому квасі майже вдвічі більше харчових волокон і втричі нижчий вміст цукрів порівняно із заводськими квасами. Тому, якщо вам подобається пити квас, краще робити його вдома.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело: health.24tv.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Здорове харчування
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...