
16:46, 11 березня 2022 р.
Нема де купити хліба, дефіцит на дріжджі: як забезпечити людей важливим продуктом?

У перші дні війни ми стикнулися з тим, що з полиць магазинів змітають борошно, олію, сіль, цукор, крупи, макарони.
А з хлібом взагалі біда. Його розбирають ще з машини
Особливо така ситуація у віддалених населених пунктах.
Що вже говорити про окуповані території та постраждалі міста.
Господині намагається вийти з ситуації самостійно й печуть хліб вдома.
Волонтери також печуть хліб для армії та постраждалого населення, адже чимало хлібозаводів знаходяться в небезпечних районах, під обстрілами, тому вимушені припинити роботу.
Але ж нагодувати тисячі людей треба.
Тому в тилу й налагодили випікання хліба.
Але й тут є деякі проблеми. Стали дифіцитом і звичайнісінькі дріжджі.
Однак їх можна розмножити.
Як виростити дріжджі вдома, розповідає переможець шоу "МастерШеф" Павло Серветник.
Час: 4 – 5 годин.
Порції: 300 грамів.
Інгредієнти:
– 100 грамів води;
– 100 грамів борошна;
– 100 грамів дріжджів.
Приготування:
У глибокій мисці змішайте літеплу воді, дріжджі та борошно.
Ретельно все перемішайте й залиште в теплому місці, накривши рушником або харчовою плівкою.
Через 4 – 5 годин ви отримаєте 300 грамів маси, рівноцінної звичайним (пресованим) дріжджам.
Використайте потрібну кількість для випічки, а 100 грамів знову розмножте згідно з рецептом.
Зверніть увагу! Якщо хочете залишити дріжджову масу на наступний день – відправте її до холодильника. Перед використанням додайте борошно та воду – і дріжджі знову запрацюють.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
09:41, 16 квітня
19:36, 22 квітня
15:49, 5 травня 2023 р.
19:36, 22 квітня
15:45, 15 квітня
live comments feed...