• Головна
  • На Рівненщині визначили найкращого кондитера області
13:01, 29 травня 2013 р.

На Рівненщині визначили найкращого кондитера області

Найкращим кондитером Рівненської області стала кондитер 4 розряду Людмила Омельковець, яка працює на комбінаті громадського харчування Березнівського райспоживтовариства.

Про це свідчать результати конкурсу професійної майстерності «Кращий кондитер області-2013», що пройшов на базі ресторанного комплексу «Случ» Березнівського РайСТ.

Роботи учасників, які представляли сім підприємств споживчої кооперації,  оцінювало компетентне й вимогливе журі у складі технологів, кондитерів вищих розрядів та представників Центральної лабораторії з якості продукції.

Переможницею конкурсу було визнано Людмилу Омельковець, яка отримала головний приз та звання кращого кондитера області. Майстер вразила журі тортами «Солодка казка» й «Казковий сон», а також тістечками «Веселі конфеті». Друге місце здобула Галина Кузьмич (комбінат громадського харчування Костопільської райспоживспілки), третє – Анастасія Лосінець (кондитер комбінату громадського харчування Володимирецької райспоживспілки).

Крім того, журі відзначило й переможців в окремих номінаціях. Так, у номінації «Ступінь складності» рівних не було кондитеру комбінату громадського харчування Сарненської райспоживспілки Галині Солодкій, «Творчий підхід та сучасний стиль» - майстрині кондитерського цеху Зорянського споживчого товариства Рівненської райспоживспілки Марії Тимощук. Звання кращих в номінації «Оригінальність оформлення» розділили між собою кондитери ресторанних комплексів «Полісся» Зарічненської  райспоживспілки Ірина Марчук та «Горинь» Дубровицької райспоживспілки Світлана Ліщенко.

Загалом на столах можна було побачити торти, хліб та навіть весільні короваї, прикрашені квітами й колосками. Нікого не залишили байдужими і герої мультфільмів, що “ожили” в тісті й шоколадній глазурі. Проте автори робіт вразили журі, яке не вперше судить такі конкурси, не тільки своєю фантазією, але й професійним підходом та якістю солодких виробів.

“Я пишаюсь тим, що в системі працюють професіонали, які можуть створити справжні шедеври,  - зазначив голова правління Рівненської облспоживспілки Петро Бараш. - Недарма саме рівненські майстри часто перемагають у конкурсах всеукраїнського та міжнародного рівня. Зі свого боку облспоживспілка робить все можливе, щоб підтримувати таких людей і давати можливість ще більше розвивати свій кулінарний талант”.

Уже восени в облспоживспілці пройде конкурс на кращого кулінара.

Рівненська облспоживспілка, яка входить до складу Укоопспілки, об’єднує 9 райспоживспілок, 5 районних споживчих товариств, 33 сільських споживчих товариства, гуртово-роздрібне об’єднання та ряд інших підприємств. Організації і підприємства облспоживспілки забезпечують роботою кілька тисяч місцевих мешканців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...