Рівненський проєкт «Я – Історія» долучився до Великоднього марафону

Рівненський проєкт «Я – Історія» долучився до Великоднього марафону

Проєкт «Я – Історія» та Костянтин Грубич розповіли Історію Великоднього Хліба. «Пасхальний хліб - фільм у якому глядачі дізнаються походження традиції Пасхального хліба, духовний символізм та значення паски, які існують Великодні хліби у світі, і звісно, як їх готувати!» - так описують рівненські історико-кулінарні блогери «Я – Історія» свій Великодній сюжет. 

Рівненський проєкт «Я – Історія» долучився до Великоднього марафону, фото-1

https://youtu.be/ZpkbdXLi27E

Найзахоплюючим команда блогу називає відвідування Скельного монастиря, що у Тернопільської області:

«Історія монастиря бере коріння з 9 сторіччя, є у цьому скельному храмі-монастирі і єдина в Україні, а можливо і у світі, ікона Ісуса Христа із закритими очима. Це крутіше Стоунхенджу, і це в нас, в Україні. Зранку ти стоїш на обриві і під тобою хмари. Захоплює! У монастирі ми відзняли рецепт автентичної української паски у виконанні намісника монастиря ігумена Миколая» - розповідають учасники блогу.

А у Києві, до проєкту долучився легенда української журналістики відомий ведучий Костянтин Грубич. І разом з Ігорем Лаврешиним – топовим пекарем, розповів і показав глядачам, яка є традиційна італійська паска, і виявляється, що це не панетоне.

Але не це головне здивування, а м’ясна паска. За словами авторів блогу – вони все життя вважали, що паска, так мовити – ласощі. Але як виявилось, у іспанців і не тільки, паска далеко не десерт.

Проте на цьому сюжетні лінії не закінчуються, команда проєкту відзняла майстер-клас з писанкарства разом з заслуженою майстринею народної творчості України, писанкаркою Тетяною Коновал. А про значення Великодньої свічки розповіла рівненська майстриня медових свічок Ірина Віан.

Про це і багато іншого історико-кулінарний блог запрошує вас дізнатись на їх YouTube каналі.

https://youtu.be/ZpkbdXLi27E

Команда «Я – Історія» дякує ТМ «ВІЛІС», рівненському меценату Олександру Нестеруку, Українській православній церкві та всім хто підтримав проєкт. А нашим читачам – «смачної паски!»

Рівненський проєкт «Я – Історія» долучився до Великоднього марафону, фото-2
новини новини Рівного Рівне новини Рівненщини я історія культура проект паска хліб
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі