• Головна
  • Не олів’є та холодцем єдиними: що можуть приготувати рівняни до новорічного столу швидко та легко
15:01, 31 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Не олів’є та холодцем єдиними: що можуть приготувати рівняни до новорічного столу швидко та легко

Не олів’є та холодцем єдиними: що можуть приготувати рівняни до новорічного столу швидко та легко

На календарі вже 31 грудня, а в думках, відверто кажучи, лише салат олівє та шампанське? Не біда, ми допоможемо вам з ідеями для смачного та легкого перекусу новорічної ночі! А може і не дуже легкого, але точно смачного та оригінального!

Філе мінтая с соусом Голландез

(Рецепт взятий на сайті Євгена Клопотенка)

Для риби:

500 г філе минтая

½ лимону

2-3 ст. л. манки

50 г вершкового масла

сіль за смаком

Для соусу голландез:

2 жовтки

50 г вершкового масла

½ лимона

1 дрібка солі

Для гарніру:

1 яблуко

2-3 гілочки кропу

100 мл води

1 ч. л. цукру

2 ст. л. оцту

Приготування:

Філе минтаю необхідно розморозити та за допомогою паперових рушників прибрати зайву вологу.

Увімкніть духовку на 180 градусів. Філе риби полийте лимонним соком (половинки досить) та посоліть.

Під кутом 45 градусів розріжте навпіл філе. Запаніруйте його у 2-3 ст. л. манки зі всіх сторін. Розігрійте пательню з 25 г вершкового масла та покладіть у неї рибу.

Філе необхідно підрум’янити з обох боків. Додайте ще 20 г вершкового масла, коли будете перевертати на другий бік. Сковорідку з рибою поставте у вже розігріту духовку на 10 хвилин, щоб довести рибу до готовності.

А поки будемо готувати соус голландез. З’єднайте два яєчних жовтка у вогнетривкій мисці із сіллю та перемішайте.

Додайте у ємність сік лимона (половинки лимона вистачить). Суміш потрібно постійно помішувати та прогріти жовтки до 50-70 градусів. 1-1,5 хвилини вистачить для цього.

50 г м’якого вершкового масла поріжте кубиком і по одному покладіть до ємності. Продовжуйте мішати суміш і не забувайте регулярно знімати з бані, щоб не перегріти жовтки, бо буде омлет. Наступний кубик додавайте після розчинення першого.

Готуйте до тих пір, доки не замішаєте все масло. Соус у вас має гуснути, і це нормально. При охолоджені він ще більше загусне і це теж нормально.

Яблуко потрібно помити та порізати слайсами. Маринувати слайси будемо в 2 ст. л. оцту з 1 ч. л. цукру та додайте 100 мл води. Ще накришіть в маринад 2-3 гілочки кропу та відкладіть його на 10 хвилин.

При подачі викладіть мариновані яблука, зверху теплу рибу та соус голландез.

Гуакамоле

Інгредієнти:

1 перець чилі

3 плоду авокадо

2 помідори

1 цибулина

1 лайм

1 пучок кінзи

1 зубчик часнику

сіль за смаком

Приготування:

Це традиційна мексиканська закуска, до якої додають перець чилі, але можна зробити й без нього. Дрібно наріжте кінзу, помідори і цибулю. Видавіть часник, змішайте з дрібкою солі. Розріжте плоди авокадо навпіл, витягніть кісточку. Розімніть м'якуш до однорідної маси. Одразу ж додайте сік лайма, щоб м'якуш авокадо не почав темніти. Змішай всі інгредієнти й одразу подавайте на стіл.

Зелене масло

Інгредієнти:

150 г вершкового масла

1 зубчик часнику

1 ст. л. лимонного соку

пучок кропу або інших трав

сіль за смаком

червоний перець (за бажанням)

Приготування:

Кріп без стебел подрібніть блендером з соком лимона, який не дасть зелені потемніти. Додайте в чашу розм'якшене вершкове масло і часник. Приправте сіллю і свіжомеленим червоним перцем за бажанням. Викладіть масло на харчову плівку, сформуйте ковбаску і покладіть в холодильник.

Салат з креветками, ананасами, пекінською капустою і крабовими паличками

Інгредієнти:

капуста пекінська – ½ шт;

палички крабові – 6 шт.;

креветки (варені, заморожені) – 200 г;

гранат – ½ шт;

сіль за смаком;

ананас консервований – 200 г;

майонез – 3 ст. л.;

гірчиця – 1 ч. л.;

сік лимона – 1 ст. л.;

часник – 1 зубчик.

Приготування:

Покладіть заморожені креветки в киплячу воду на 3 хв. Готові викладіть на окрему тарілку, щоб вони охололи.

Пекінську капусту нашаткуйте. Використовувати потрібно тільки зелені листки без жорстких серцевин.

Дрібно наріжте крабові палички.

В одну ємність складіть подрібнену капусту і крабові палички. Злийте з консервованого ананаса сік і наріжте фрукт дрібними кубиками, з’єднайте його до капусти з крабовими паличками.

Додайте до інгредієнтів варені креветки.

Відокремте зерна від половини граната і помістіть їх велику частину в салатник.

Для приготування заправки до салату змішати в одній мисці майонез з подрібненим часником, гірчицею, лимонним соком, перемішайте.

Додайте соус до салату і перемішайте. Посоліть блюдо і знову перемішайте.

Викладіть салат на красиву тарілку і прикрасьте залишилися зернами граната.

Бананове парфе

Інгредієнти:

Банан - 2 шт.

Вершки - 300 мл

Яєчні жовтки - 3 шт.

Цукор - 70 г

Сир - 150 г

Шоколад - 30 г

Апельсин - 1 шт.

Приготування:

З апельсина зняти цедру. Половину цедри залишити для прикрашання, а решту викласти в сотейник разом із цукром і 70 мл води. Зварити сироп – цукор має розчинитися, а сироп загуснути.

Жовтки збити міксером до пишної піни, влити у них гарячий сироп, швидко розмішуючи все лопаткою.

Банани очистити від шкірки, відриваючи тільки одну смужку. Акуратно шматочками витягнути м'якоть, щоб шкірка не пошкодилася (її не викидати). М'якоть нарізати невеликими кружальцями і додати до решти інгредієнтів. Пробити масу в блендері до однорідності.

В окремій ємності збити вершки і сир до загустіння. Додати бананову суміш, добре вимішати. В третину суміші додати розтоплений у мікрохвильовці шоколад. Отриману масу викласти в шкірку банана. Перед тим її внутрішню частину ретельно за допомогою силіконового пензлика змастити олією, включаючи смужки. Накрити суміш шкіркою банана й помістити в морозилку на годину.

Форму для парфе вистелити харчовою плівкою. Викласти половину бананової суміші.

Дістати банан з морозильної камери, зняти шкірку. Викласти утворений шоколадний банан посередині ємності.

Викласти решту бананової суміші. Прикрити кінцями харчової плівки поверхню суміші. Відправити форму в морозильну камеру мінімум на 2 години.

Готове бананове парфе дістати з форми, викласти на блюдо, прикрасити за бажанням. Нарізати парфе на порційні шматочки і відразу ж подавати до столу.

Напій «Кориця по-французьки»

Інгредієнти:

30 мл – коньяк

10 мл – карамельний сироп

60 мл – яблучний сік

10 г – кориця в паличках

лід

Приготування:

З'єднайте всі інгредієнти. Додайте лід, збийте. Прикрасьте корицею.

Читайте нас в Телеграмі: https://t.me/Rivne0362ua

Підписуйтеся на нашу сторінку у фейсбуці: https://www.facebook.com

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепти #новий рік #відпочинок #страви #новини #новини рівного #новини рівненщини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...