У Рівному працівників міської лікарні вчать безпечно експлуатувати кисневі балони

У Рівному працівників міської лікарні вчать безпечно експлуатувати кисневі балони, Олексій Олексієнко

З роз’ясненнями стосовно вимог з безпечної експлуатації кисневих балонів побував у КНП “Міська лікарня №2” Рівненської міської ради головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Рівненській області Володимир Швець.
Фахівець поінформував відповідальних осіб та працівників лікарні про заходи щодо запобігання нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем в закладах охорони здоров’я. Зокрема, Володимир Швець роз’яснив вимоги до кисневих балонів та основні дефекти балона, через які він повинен бути відбракований:
1. Несправність вентиля
2. Знос різьби горловини
3. Вибиті не всі дані або закінчився термін технічного огляду
4. Сильна зовнішня корозія
5. Тріщини
6. Фарбування і напис не відповідають нормі
7. Вм’ятини
8. Випучини
9. Раковини та риски глибиною понад 10% номінальної товщини стінки
10. Косо насаджений або пошкоджений башмак
Володимир Швець наголосив, що забороняється витрачати кисень з балона повністю! Залишковий тиск повинен становити не менше 0,05 МПа (0,5 кг/см2, бар)

Загалом Управлінням Держпраці заплановано відвідати в рамках превенції 21 заклад охорони здоров’я Рівненщини, які експлуатують або мають намір експлуатувати медичний кисень. Особлива увага приділена медичним закладам, які визначені для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком та з підозрою на інфікування COVID-19 І та ІІ хвиль.

За матеріалами Управління держпраці у Рівненській області

Читайте нас в Телеграмі:https://t.me/Rivne0362ua

Підписуйтеся на нашу сторінку у фейсбуці:https://www.facebook.com

новини Рівне новини Рівного новини Рівненщини лікарня кисень балони безпека
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі