• Головна
  • Лабораторні дослідження на Рівненщині показали, які продукти є небезпечними
12:43, 5 липня 2019 р.

Лабораторні дослідження на Рівненщині показали, які продукти є небезпечними

Лабораторні дослідження на Рівненщині показали, які продукти є небезпечними

Результати досліджень продуктів на наявність ГМО були опубліковані сьогодні на сайті Рівненського обласного лабораторного центру. Дослідження відбувались на платній основі за зверненнями громадян та підприємств.

Впродовж всього часу на наявність ГМО було перевірено 758 проб харчових продуктів сільськогосподарської та продовольчої сировини.

Із досліджених 56 проб зерна сої у 32 (57,1%) вміст ГМО сої перевищував 0,9%, в тому числі у 24 (42,9%) – вміст ГМО сої перевищував 5,0%.

При дослідженні 14 проб напівфабрикатів заморожених у 4 (28,6%) були виявлені ГМ ГМО сої понад 0,9%, з них у 2 (14,3%) – понад 5,0%.

У 2 пробах комбікормів із 10 досліджених виявили ГМ ГМО кукурудзи більше 0,9%.

Не виявлялись ГМО у 142 пробах хлібобулочних та борошно-круп’яних виробів, у 66 пробах кондитерських виробів, у 54 пробах молока та молочних продуктів, у 24 пробах овочів та фруктів, у 14 пробах консервів.

Результати досліджень свідчать, що в хлібобулочних, борошно-круп’яних, кондитерських виробах, молоці та молочних продуктах, овочах та фруктах, консервах, вироблених в Рівненській області, генетичні маркери ГМО не виявлені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Рівне #прожукти #ГМО #підприємства #дослідження #лабораторний центр
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...