• Головна
  • Страви з чорниці: 7 простих рецептів приготування з фото
10:56, 29 червня 2017 р.

Страви з чорниці: 7 простих рецептів приготування з фото

Страви з чорниці: 7 простих рецептів приготування з фото

1. Простий чорничний мус

Цей літній десерт готується всього з чотирьох інгредієнтів: ягід, манної крупи, води і цукру. Замість чорниці можна взяти чорну смородину.

Інгредієнти:

  • чорниця 1 стакан
  • вода 1/3 склянки
  • манна крупа 4 ст. л.
  • цукор за смаком

Приготування

  1. Очищені ягоди розім’яти ложкою. Додати воду (1/3 склянки), перемішати і протерти суміш через сито. Отриманий сік поставити в холодильник.
  2. Вичавки залити 3 склянками води, довести до кипіння і варити 5 хвилин. Вимкнути вогонь, дати трохи настоятися і процідити.
  3. Ягідний відвар поставити на вогонь, довести до кипіння і, помішуючи, тонкою цівкою всипати манку. Додати цукор за смаком і варити до загустіння кілька хвилин.
  4. Влити віджатий раніше ягідний сік і збити міксером до густої піни і збільшення обсягу в два рази.
  5. Перелити суміш у креманки і відправити в холодильник на 1-2 години.

2. Десерт із сиру маскарпоне з чорницею


Якщо ви не любите надто солодкі десерти, то візьміть менше цукру або замість чорниці додайте ягоди з кислинкою, наприклад, смородину або малину, або суміш з декількох ягід. З таким десертом можна придумати безліч варіацій і кожен раз він буде різним.

Печиво в десерті з крему маскарпоне через кілька годин просочується і стає трохи вологим, але якщо вам подобається вологість печива, як в десерті тірамісу, то можна його просочити соком або ягідним лікером.

Інгредієнти:

  • 250 мл сиру макарпоне
  • 100 г цукру
  • 2 жовтки
  • печиво савоярді (дамський пальчик)
  • чорниця (або інші ягоди)
  • гілочки м’яти для прикраси

Приготування:

  1. Збиваємо жовтки поступово додаючи цукор.
  2. Додаємо маскарпоне до жовтків і збиваємо до однорідного крему.
  3. Печиво ламаємо руками і викладаємо шар в стаканчики і додаємо кілька ягід чорниці (на ваш смак).
  4. Зверху викладаємо крем з маскарпоне і робимо ще один шар печива і ягід.
  5. Новий шар накриваємо кремом і зверху викладаємо ягоди чорниці.
  6. Ставимо в холодильник мінімум на 6 годин. Перед подачею прикрашаємо гілочкою м’яти. Насолоджуйтесь ! </div></body></html>
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рівняняни #чорниця #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...