• Головна
  • Черемша – корисні властивості та рецепти салатів для рівнян
11:50, 27 березня 2017 р.

Черемша – корисні властивості та рецепти салатів для рівнян

Черемша дивовижна рослина, за зовнішнім виглядом вона нагадує конвалію, за смаком схожа на молодий часник, а біологічно відноситься до роду цибулевих. Справжня назва черемші – цибуля переможна, іноді її називають Ведмежою цибулею, також черемша відома як левурда, дика цибуля, колба. Але як би не називали цю рослину, найважливіше те, що черемша – це користь для організмуКорисні властивості черемші настільки величезні і значні, що її включають в раціон і дорослим, і дітям.

Склад черемші:


В черемші міститься велика кількість вітамінів, мікроелементів і біологічно активних речовин:

  • Вітаміни: А, РР, В1 – В3, В6, В9 (фолієва кислота), С (аскорбінова кислота);
  • Ефірні масла;
  • Мінерали: кальцій, калій, сірка, фтор;
  • Мікроелементи: бор, йод, марганець, залізо, мідь, селен, фтор, цинк;
  • Життєво важливі амінокислоти і жири.

Рецепти салатів із черемші:

Салат з черемші і редиски

Інгредієнти:

  • Редис – 4 шт.;
  • Черемша – пучок;
  • Яйце (варене) – 3 шт.;
  • Курка (філе) – 70 г.

Готуємо:

  • Курку відварюємо і нарізаємо невеликими кубиками. Редиску нарізаємо кружальцями, черемшу подрібнюємо.
  • Дрібно нарізаємо яйця і змішуємо всі інгредієнти. Заправляємо салат домашнім майонезом.
  • Готовий салат викладаємо в салатницю, прикрашаємо зеленню і подаємо.

Черемша з сиром і сметаною

 Інгредієнти:

  • Цибуля зелена – 100 г;
  • Черемша – 150 г;
  • Кріп – 50 г;
  • Сир – 300 г;
  • Сметана – 200 г;
  • Перець мелений чорний – за смаком;
  • Сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Листя черемші, кріп і стебла зеленої цибулі ретельно промиваємо, подрібнюємо і змішуємо з сиром, сметаною, потім солимо і перчимо до смаку.
  • Приготовану масу викладаємо в салатницю і подаємо на стіл. Приємного апетиту! 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Рівняни #рецепт #черемша
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...