11:50, 27 березня 2017 р.
Черемша – корисні властивості та рецепти салатів для рівнян
Черемша дивовижна рослина, за зовнішнім виглядом вона нагадує конвалію, за смаком схожа на молодий часник, а біологічно відноситься до роду цибулевих. Справжня назва черемші – цибуля переможна, іноді її називають Ведмежою цибулею, також черемша відома як левурда, дика цибуля, колба. Але як би не називали цю рослину, найважливіше те, що черемша – це користь для організму. Корисні властивості черемші настільки величезні і значні, що її включають в раціон і дорослим, і дітям.
Склад черемші:
В черемші міститься велика кількість вітамінів, мікроелементів і біологічно активних речовин:
- Вітаміни: А, РР, В1 – В3, В6, В9 (фолієва кислота), С (аскорбінова кислота);
- Ефірні масла;
- Мінерали: кальцій, калій, сірка, фтор;
- Мікроелементи: бор, йод, марганець, залізо, мідь, селен, фтор, цинк;
- Життєво важливі амінокислоти і жири.
Рецепти салатів із черемші:
Салат з черемші і редиски
Інгредієнти:
- Редис – 4 шт.;
- Черемша – пучок;
- Яйце (варене) – 3 шт.;
- Курка (філе) – 70 г.
Готуємо:
- Курку відварюємо і нарізаємо невеликими кубиками. Редиску нарізаємо кружальцями, черемшу подрібнюємо.
- Дрібно нарізаємо яйця і змішуємо всі інгредієнти. Заправляємо салат домашнім майонезом.
- Готовий салат викладаємо в салатницю, прикрашаємо зеленню і подаємо.
Черемша з сиром і сметаною
Інгредієнти:
- Цибуля зелена – 100 г;
- Черемша – 150 г;
- Кріп – 50 г;
- Сир – 300 г;
- Сметана – 200 г;
- Перець мелений чорний – за смаком;
- Сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
- Листя черемші, кріп і стебла зеленої цибулі ретельно промиваємо, подрібнюємо і змішуємо з сиром, сметаною, потім солимо і перчимо до смаку.
- Приготовану масу викладаємо в салатницю і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
10:40, 8 січня
24
12:09, Сьогодні
10:19, 6 січня
22:23, 9 січня
1
live comments feed...