12:02, 29 червня 2016 р.
10 найсмачніших десертів з морозива для рівнян
В спеку, зазвичай, не дуже хочеться готувати щось складне, але страшенно хочеться чогось прохолодного. Саме тому ми пропонуємо вам найпростіші рецепти з морозивом. Зробити їх дуже просто, а задоволення - на весь день!
Холодні цукерки
Інгредієнти:
- 200-грамовий брикет морозива,
- 100 г дитячого сухого молока,
- кілька вафель,
- можна ще трохи какао і кокосової стружки, сиропу або варення.
Приготування:
Морозиво виймаємо з морозилки і хвилин через п'ять як слід перемішуємо з сухим молоком. Круглою ложкою робимо з цієї маси кульки і обвалюємо кожну в подрібнених вафлях, або какао, або стружці. Викладаємо в креманки і прикрашаємо цю досконалість крапелькою варення.
Морозиво виймаємо з морозилки і хвилин через п'ять як слід перемішуємо з сухим молоком. Круглою ложкою робимо з цієї маси кульки і обвалюємо кожну в подрібнених вафлях, або какао, або стружці. Викладаємо в креманки і прикрашаємо цю досконалість крапелькою варення.
Морозиво в апельсинах
Інгредієнти (на дві порції):
- апельсин,
- 150-грамовий брикет морозива,
- жменя чищених волоських горіхів,
- листочки м'яти,
- шматочок шоколаду.
Приготування:
Апельсинко розрізаємо навпіл, акуратно вирізаємо серединку і видаляємо насіння та плівочки. Нарізаємо гострим ножем на дрібні шматочки, змішуємо з морозивом (і, за бажанням, з горіхами) і викладаємо в апельсинові "вазочки". Хитрість: сік, що виділився з апельсина, можна теж додати до суміші, якщо різати апельсин в пластиковій тарілці.Охолоджуємо і насолоджуємося! А для краси можна натерти зверху трохи шоколаду і прикрасити все м'ятним листком.
Апельсинко розрізаємо навпіл, акуратно вирізаємо серединку і видаляємо насіння та плівочки. Нарізаємо гострим ножем на дрібні шматочки, змішуємо з морозивом (і, за бажанням, з горіхами) і викладаємо в апельсинові "вазочки". Хитрість: сік, що виділився з апельсина, можна теж додати до суміші, якщо різати апельсин в пластиковій тарілці.Охолоджуємо і насолоджуємося! А для краси можна натерти зверху трохи шоколаду і прикрасити все м'ятним листком.
Кавовий коктейль з морозивом
Інгредієнти:
- склянка свіжозвареної кави,
- 2 склянки молока,
- 200 г пломбіру.
- трохи кориці, шматочок шоколаду.
Приготування:
Каву і молоко охолоджуємо, потім всі компоненти відправляємо в блендер і збиваємо до однорідності та пінки. Розливаємо у високі склянки, прикрашаємо корицею, тертим шоколадом, можна дрібкою меленої кави. Хитрість: в блендер можна закинути не все морозиво, а трішки залишити і додати вже в кінці, щоб в коктейлі "попадалися шматочки".
Каву і молоко охолоджуємо, потім всі компоненти відправляємо в блендер і збиваємо до однорідності та пінки. Розливаємо у високі склянки, прикрашаємо корицею, тертим шоколадом, можна дрібкою меленої кави. Хитрість: в блендер можна закинути не все морозиво, а трішки залишити і додати вже в кінці, щоб в коктейлі "попадалися шматочки".
Смажені карамельні банани з морозивом
Інгредієнти:
- стаканчик ванільного морозива,
- банан (не надто м'який),
- шматочок вершкового масла,
- кілька столових ложок цукру,
- можна пів-шоколадки,
- трохи мигдалю або кориці.
Приготування:
Банан ріжемо шматочками середньої товщини. На розігрітій сковорідці розтоплюємо масло, додаємо до нього цукор і перемішуємо, поки не стемніє. Тепер кидаємо туди нарізаний банан - і смажимо кілька хвилин, перевертаючи. Викладаємо на тарілку або у креманки, туди ж додаємо морозиво, зверху все це прикрашаємо чим подобається - розтопленим шоколадом, горішками або корицею.
Банан ріжемо шматочками середньої товщини. На розігрітій сковорідці розтоплюємо масло, додаємо до нього цукор і перемішуємо, поки не стемніє. Тепер кидаємо туди нарізаний банан - і смажимо кілька хвилин, перевертаючи. Викладаємо на тарілку або у креманки, туди ж додаємо морозиво, зверху все це прикрашаємо чим подобається - розтопленим шоколадом, горішками або корицею.
Морозиво з ягодами і соусом
Інгредієнти:
- середній брикет морозива,
- по невеликій жменьці ягід (суниця, чорниця, малина),
- трохи оливкової олії,
- кілька столових ложок цукру,
- трохи лимонного соку,
- листочки м'яти.
Приготування:
Соус готуємо в блендері, закинувши туди ягоди (тільки частинку) і цукор. Далі капаємо трохи оливкової олії (для однорідності) і лимонного соку. Після отримання пюре можна пропустити його через сито, щоб не траплялися ягідні кісточки. Тепер морозиво змішуємо з відкладеними ягодами, викладаємо у формочки, поливаємо соусом і прикрашаємо листочками. Відмінний десерт для літнього вечора під смачне вино!
Листковий кольоровий десерт
Інгредієнти:
- морозиво,
- різнокольорові фрукти і ягоди (полуниця, мандарин, ківі, чорниця), горіхи.
- За бажанням - мюслі (для сніданку) або кілька крапель кольорових лікерів (для свята).
Приготування:
Головне в цьому рецепті - краса. Тому головний його компонент - високі прозорі склянки. Фрукти-ягоди миємо, очищаємо і, при необхідності, ріжемо пластинками. Викладаємо на дно шар морозива - потім "вітамінний" шар одного кольору - далі горіхи - знову морозиво... У варіанті для сніданку на шар морозива викладаємо ще шар мюслів, у святковому - капаємо трохи лікеру відповідного кольору.
Головне в цьому рецепті - краса. Тому головний його компонент - високі прозорі склянки. Фрукти-ягоди миємо, очищаємо і, при необхідності, ріжемо пластинками. Викладаємо на дно шар морозива - потім "вітамінний" шар одного кольору - далі горіхи - знову морозиво... У варіанті для сніданку на шар морозива викладаємо ще шар мюслів, у святковому - капаємо трохи лікеру відповідного кольору.
Шоколадний "торт" з морозивом
Інгредієнти:
- два стаканчика шоколадного морозива,
- пачка шоколадного печива,
- 80 г вершкового масла,
- плитка чорного шоколаду,
- ложка цукрової пудри,
- горіхи або ягоди для прикраси.
Приготування:
Печиво подрібнюємо і змішуємо з розм'якшеним маслом (залишивши шматочок, грамів 20). Цією масою вимащуємо дно та стінки форми і ставимо на годину в холодильник. Зверху викладаємо морозиво - і в морозилку. А далі готуємо глазур на водяній бані - з шоколадки, цукрової пудри і шматочка масла, що залишився. Коли все трохи охолоне, поливаємо наш десерт, прикрашаємо ягодами або горіхами - і ось він, кайф!
Печиво подрібнюємо і змішуємо з розм'якшеним маслом (залишивши шматочок, грамів 20). Цією масою вимащуємо дно та стінки форми і ставимо на годину в холодильник. Зверху викладаємо морозиво - і в морозилку. А далі готуємо глазур на водяній бані - з шоколадки, цукрової пудри і шматочка масла, що залишився. Коли все трохи охолоне, поливаємо наш десерт, прикрашаємо ягодами або горіхами - і ось він, кайф!
Груші з морозивом
Інгредієнти:
- дві великі груші,
- стаканчик вершкового морозива,
- лимон,
- 15 г цукру,
- 200 мл вершків,
- плитка шоколаду,
- паличка кориці,
- трохи коньяку.
Приготування:
З лимона зрізаємо шкірку і кладемо в каструлю. Туди ж вичавлюємо сік з самого лимона, додаємо склянку води, цукор і корицю. Груші очищаємо від шкірки і видаляємо сердцевинки, але залишаємо "хвостики". Коли сироп закипить, відправляємо половинки фруктів у каструлю і готуємо хвилин 10, після чого охолоджуємо не виймаючи. Вершки і шматочки шоколаду розплавляємо до однорідності, туди ж ллємо коньяк. Тепер фінал: викладаємо половинку груші, на неї морозиво, а зверху поливаємо все гарячим шоколадом. Смакота!
Фруктовий салат з морозивом
Інгредієнти:
- банан, полуниця, яблука, манго, фініки, курага... Загалом, асорті фруктів на ваш смак.
- Брикет ванільного або м'ятного морозива.
- Кілька ложок меду.
- Для прикраси - коктейльні вишеньки або кілька найкрасивіших ягід.
Приготування:
Фрукти миємо-чистимо-обсушуємо і ріжемо на шматочки приблизно однакового "формату". Складаємо в глибоку миску, поливаємо медом і перемішуємо. Тепер розкладаємо у креманки і поливаємо соком з медом, який залишився в мисці. Зверху круглою ложечкою викладаємо по кульці морозива і прикрашаємо всю цю композицію.
Фрукти миємо-чистимо-обсушуємо і ріжемо на шматочки приблизно однакового "формату". Складаємо в глибоку миску, поливаємо медом і перемішуємо. Тепер розкладаємо у креманки і поливаємо соком з медом, який залишився в мисці. Зверху круглою ложечкою викладаємо по кульці морозива і прикрашаємо всю цю композицію.
Журавлиновий кисіль з морозивом
Інгредієнти:
- 200 г журавлини або інших улюблених ягід (можна заморожених),
- стаканчик ягідного морозива,
- 80 г цукру,
- 2 столові ложки крохмалю.
Приготування:
Якщо ягоди заморожені, розморожуємо їх. Тепер розминаємо і кладемо в літрову каструлю з водою. Закипить - нехай повариться хвилин п'ять, потім постоїть хвилин 20. Тепер проціджуємо, висипаємо туди цукор. Крохмаль розмішуємо до розчинення у воді й тонкою цівкою вливаємо в кисіль, помішуючи, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, розливаємо у склянки й в кожну кладемо по ложці морозива. І пірнаємо в насолоду!
Якщо ягоди заморожені, розморожуємо їх. Тепер розминаємо і кладемо в літрову каструлю з водою. Закипить - нехай повариться хвилин п'ять, потім постоїть хвилин 20. Тепер проціджуємо, висипаємо туди цукор. Крохмаль розмішуємо до розчинення у воді й тонкою цівкою вливаємо в кисіль, помішуючи, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, розливаємо у склянки й в кожну кладемо по ложці морозива. І пірнаємо в насолоду!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
13:44, 20 листопада
6
14:39, 27 листопада
3
17:02, 25 листопада
live comments feed...