10:02, 29 червня 2016 р.
5 рецептів лимонаду для спекотних літніх днів
Вишневий лимонад
lilluna
Інгредієнти:
- 1 великий лимон
- 2 середніх апельсина
- 3-4 гілочки м'яти
- 100 мл вишневого сиропу
- лід в кубиках
- газована вода
Приготування:
Половинку 1 апельсина і 1/4 лимона нарізаємо скибочками. З решти фруктів вичавлюємо сік. У глечик вливаємо сік і сироп, додаємо м'яту, попередньо трохи її пом'явши в долонях. До половини заповнюємо глечик льодом. Іншу половину наповнюємо газованою водою. Якщо хочете солодшого лимонаду, додайте ще сиропу. Можна використовувати і негазовану воду.
М'ятний лимонад
Інгредієнти:
- 250 мл води
- 125 г цукру
- 4-5 гілочок свіжої м'яти
- 2 великих апельсина
- 1 великий лимон
- 1 л спрайту або газованої води
Приготування:
Цукор кладемо в кухлик, вливаємо воду і доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин. Вимикаємо вогонь, кладемо в отриманий сироп м'яту і даємо охолонути. З цитрусів вичавлюємо сік. Змішуємо в глечику сік і охолоджений сироп (м'яту виймаємо), доливаємо газовану воду. Подаємо в склянках з льодом, з гілочкою м'яти і скибочками лимона або апельсина.
Персиковий лимонад
Інгредієнти:
- 3 середніх стиглих персика
- 2 лайма
- 2 середніх лимона
- 4-5 ст. л. цукру
- 1 л холодної води
- лід
Приготування:
Персики без кісточок і шкірки (м'якоть) нарізаємо і кладемо в миску. Туди ж вичавлюємо сік з лаймів та лимонів, додаємо цукор. Вливаємо воду і перемелюємо в блендері до однорідної маси. Подаємо з льодом.
Малиновий лимонад з лімончелло
recipegirl
Інгредієнти:
- 1 склянка малини (близько 170 г)
- 1 лимон
- 100 г цукру
- 800 мл холодної води + ще 200 мл для сиропу
- 75 мл лімончелло або іншого лимонного лікеру
- лід, м'ята і цілі ягоди малини для подачі
Приготування:
З 200 мл води і цукру варимо сироп, знімаємо його з вогню. Кладемо в сироп ягоди і розчавлюємо їх. Проціджуємо сироп через сито, щоби позбутися від кісточок, і охолоджуємо. З лимона вичавлюємо сік. Додаємо в сироп, туди ж вливаємо воду і лімончелло. Подаємо з льодом, м'ятою і ягодами малини.
Лимонад класичний
Інгредієнти:
- 3 великих лимона
- 1 апельсин
- 4-5 ст. л. цукру
- 700 мл води
- 350 мл газованої води
Приготування:
З лимонів і апельсина зрізаємо цедру, вичавлюємо сік, кладемо все в каструлю. Додаємо 3 ст. л. цукру, заливаємо 700 мл окропу. Охолоджуємо і ставимо в холодильник на 4-5 годин. Проціджуємо через велике сито, додаємо цукор, розмішуємо. Розбавляємо газованою водою і подаємо.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
live comments feed...