Рецепт: спагеті з соусом “А-ля Болоньєзе”

Рецепт: спагеті з соусом “А-ля Болоньєзе”

Інгредієнти:

  • спагеті –  200 г;
  • вода;
  • сіль.

для соусу:

  • фарш (свинина + яловичина) – 400 г ;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • помідори – 2-3 шт.;
  • зелень базиліка і петрушки;
  • сіль – за смаком;
  • мелений перець – за смаком;
  • сир пармезан – 50 г.

Приготувати соус “А-ля Болоньєзе”:

  • Помідори вимити, зробити хрестоподібні надрізи, опустити на 1 хвилину в киплячу воду, потім вийняти і зняти шкірку.
  • Помідори натерти на тертці або подрібнити за допомогою блендера.
  • Цибулю очистити і дрібно нарізати.
  • Часник очистити і дрібно нарізати.
  • Зелень вимити, обсушити і нарізати.
  • У розігрітій з оливковою або рослинною олією сковороді обсмажити цибулю і половину часнику ~ 2-3 хвилини.
  • Додати фарш і смажити, періодично помішуючи, ~ 5 хвилин.
  • До фаршу додати подрібнені томати, сіль і перець, перемішати, накрити кришкою і готувати при слабкому вогні ~ 7-10 хвилин.
  • Вимкнути, додати зелень базиліка і петрушки, часник, що залишився, перемішати і накрити кришкою.
  • У каструлю з киплячою підсоленою водою покласти спагеті, довести до кипіння і варити ~ 8-10 хвилин.

Готові спагеті викласти на тарілку, зверху покласти соус “А-ля Болоньєзе”, посипати тертим сиром пармезан і прикрасити зеленню базиліка.

Приємного Вам апетиту ! 

Коліжанка
рецепт,спагеті,соус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі