17:02, 21 червня 2016 р.
Рецепт полуничного тарту для рівнянок
Смачний французький відкритий пиріг з ароматною свіжою полуницею і кремом. Спробуй приготувати !
Для тіста:
- борошно – 200 г;
- холодне вершкове масло – 115 г;
- сіль – 1/4 ч. л.;
- дрібка цукру;
- 2 ст.л. холодної води.
Заварний крем:
- молоко – 400 мл
- яйця – 2 шт.
- цукор – 100 гр
- мука – 40 гр
- ванільний цукор – 1 п.
Молоко довести до кипіння, але не кип’ятити.
- Муку, яйця, цукор та ванільний цукор збити до однорідної маси.
- До цієї маси влити гаряче молоко і швиденько перемішати, щоб не було грудочок. І ще раз це все поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи, довести до потрібної консистенції.
- Якщо ж, все таки утворилися грудочки, перетріть крем через сито.
Для верху:
- 400 г полуниці;
- 1 пакетик полуничного желе (за бажанням).
Спосіб приготування:
- Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло. Змішуємо до отримання жирної крихти.
- Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним.
- Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин. Поки охолоджується тісто, готуємо заварний крем.
- Охолоджене тісто виймаємо з плівки і розкачуємо в пласт товщиною 4-5 мм. Кладемо в форму (змащувати не потрібно), притискаємо пальцями до країв. Надлишки прибираємо.
- Кладемо на поверхню тіста лист фольги, зверху насипаємо вантаж (квасоля, горох або рис).
- Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 10 хвилин. Виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем, наколює дно виделкою. Повертаємо форму в духовку і печемо ще 10 хвилин.
- Знову виймаємо і охолоджуємо.
- Полуницю нарізаємо на четвертинки.
- У остиглу основу викладаємо остиглий заварний крем і розрівнюємо.
- Поверх крему кладемо ягоди і покриваємо їх шаром желе. Цей момент можна пропустити, але з желатином тарт довше збереже зовнішній вигляд.
- Даємо тарту постояти в холодильнику пару годин, потім подаємо.
Приємного чаювання!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
live comments feed...