• Головна
  • Рецепт полуничного тарту для рівнянок
17:02, 21 червня 2016 р.

Рецепт полуничного тарту для рівнянок

Смачний французький відкритий пиріг з ароматною свіжою полуницею і кремом. Спробуй приготувати ! 

Для тіста:

  • борошно – 200 г;
  • холодне вершкове масло – 115 г;
  • сіль – 1/4 ч. л.;
  • дрібка цукру;
  • 2 ст.л. холодної води.

 

Заварний крем:

  • молоко – 400 мл
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 100 гр
  • мука – 40 гр
  • ванільний цукор – 1 п.
  • Молоко довести до кипіння, але не кип’ятити.

  • Муку, яйця, цукор та ванільний цукор збити до однорідної маси.
  • До цієї маси влити гаряче молоко і швиденько перемішати, щоб не було грудочок. І ще раз це все поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи, довести до потрібної консистенції.
  • Якщо ж, все таки утворилися грудочки, перетріть крем через сито.

Для верху:

  • 400 г полуниці;
  • 1 пакетик полуничного желе (за бажанням).

Спосіб приготування:

  • Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло. Змішуємо до отримання жирної крихти.
  • Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним.
  • Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин. Поки охолоджується тісто, готуємо заварний крем.
  • Охолоджене тісто виймаємо з плівки і розкачуємо в пласт товщиною 4-5 мм. Кладемо в форму (змащувати не потрібно), притискаємо пальцями до країв. Надлишки прибираємо.
  • Кладемо на поверхню тіста лист фольги, зверху насипаємо вантаж (квасоля, горох або рис).
  • Полуничний тарт із заварним кремом. Готуємо !
  • Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 10 хвилин. Виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем, наколює дно виделкою. Повертаємо форму в духовку і печемо ще 10 хвилин.
  • Знову виймаємо і охолоджуємо.
  • Полуницю нарізаємо на четвертинки.
  • У остиглу основу викладаємо остиглий заварний крем і розрівнюємо.
  • Поверх крему кладемо ягоди і покриваємо їх шаром желе. Цей момент можна пропустити, але з желатином тарт довше збереже зовнішній вигляд.
  • Даємо тарту постояти в холодильнику пару годин, потім подаємо.

Приємного чаювання!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Рівнянки #рецепт #тарт #заварний крем
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...