
18:14, 23 квітня 2016 р.
Як правильно готувати напій дитинства - какао?
Якщо ви надумали зварити какао, то повинні пам’ятати, що воно має безліч корисних мікроелементів в своєму складі. На відміну від чаю і кави, в какао міститься дуже невелика кількість кофеїну, що при правильному приготуванні дозволить уникнути побічних реакцій. Адже какао – не тільки смачний, але і корисний напій.
Здавалося б, що особливого в приготуванні цієї смакоти. Розчини собі порошок какао в гарячій воді і пий на здоров’я. Але! Щоб какао вийшло смачним, ніжним, ароматним і давало заряд бадьорості – краще його готувати на молоці, а не на воді!
Інгредієнти:
- Молоко – 1 л;
- Какао-порошок – 2 ст. ложки;
- Цукор – 2 ст. ложки;
- Ваніль – 1 ч.л. (за бажанням);
- Кориця, гвоздика, бадьян – за смаком.
Рецепт приготування какао:
- Для приготування 1 літра какао потрібно довести до кипіння 1 літр молока.
- Какао-порошок потрібно перемішати з цукром і розвести невеликою кількістю молока / води. В окремому посуді (наприклад, у великій склянці), щоб вийшла густа кашкоподібна маса.
- Закип’ятивши молоко, додати туди розведене какао. Знову довести до кипіння, не забуваючи помішувати.
- Після того, як какао провариться на маленькому вогні 2-3 хвилини, додайте дрібку ванілі. Ще через пару хвилин додайте трішки кориці.
Якщо ви любите, щоб какао мало смак прянощів, варто додати бадьян або гвоздику. Дайте прокипіти 3-5 хвилин, зніміть какао з плити і накрийте кришкою. Напій для повноти смаку повинен трохи настоятися. Це додасть йому більш яскраві смакові якості. - Какао можна пити як холодним, так і гарячим. І, безсумнівно, із смачними солодощами !
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
10:17, 14 березня
33
11:56, 7 березня
22
01:57, 17 березня
07:45, 12 березня
3
live comments feed...