На Рівненщині завдяки держгранту під час війни запустили потужне виробництво напівфабрикатів

На Рівненщині підприємство ТОВ «Смаколюб», створене в перші місяці повномасштабної війни, успішно розвиває виробництво заморожених напівфабрикатів.

Старт проєкту став можливим завдяки державному гранту у розмірі 1,8 млн грн, спрямованому на закупівлю обладнання.

Під час візиту на підприємство заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан оглянув виробничі лінії, де нині щоденно випускається понад 2,5 тонни продукції.

У компанії зазначають, що роблять ставку на широкий асортимент — понад 70 видів: від вареників до м’ясних виробів. Уся продукція готується зі свіжої сировини без консервантів і проходить шокову заморозку.

Бренд стрімко збільшує свою присутність на ринку — продукція продається вже у більш як 150 магазинах у 11 областях України.

Олександр Кохан підкреслив, що «Смаколюб» — приклад того, як бізнес, заснований у воєнний час, може створювати робочі місця та додану вартість завдяки державній підтримці.

Загалом на Рівненщині під час повномасштабної війни реалізували 9 грантових проєктів у переробній галузі на суму 44 млн грн.

Державна грантова програма для переробної промисловості передбачає підтримку до 8 млн грн на запуск чи розширення виробництва за умови співфінансування 50/50 та створення щонайменше п’яти нових робочих місць.