Кожен восьмий хворіє через неправильне харчування на роботі

За даними опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, дещо менше третини співробітників стурбовані своїм самопочуттям у зв’язку з «офісним» раціоном, а кожен восьмий уже «заробив» проблеми зі здоров’ям.

Турбота роботодавця про співробітників відіграє не останню роль у формуванні лояльності й піднятті мотивації. Особливо якщо йдеться про задоволення базових потреб — таких, як комфортне робоче місце, можливість відпочивати і правильно харчуватися. Проте практика показує, що далеко не всі роботодавці дбають про харчування співробітників. І ще менше виділяють на це фінансування.

За даними hh.ua, у двох із п’яти компаній питання про харчування взагалі не постає, і співробітники обідають, де і як доведеться. Приблизно така ж кількість офісних приміщень обладнані кухнею. В офісі передбачена зона для бізнес-ланчів, а всі витрати на харчування несуть самі співробітники. Кожен восьмий начальник забезпечує підлеглих повноцінними обідами — в компанії є змога замовляти їжу в корпоративній їдальні або користуватися послугами доставки. Інколи компанії частково або повністю покривають витрати на обід, укладаючи угоди з кав’ярнями або кейтеринговими компаніями. Щомісячна доплата на обід, знижки в місцевому кафе, корпоративна доставка обідів — такі соціальні пакети хоча й рідкісні, але зустрічаються в українських офісах. Також керівники створюють гарний настрій з допомогою кави, шоколаду й фруктів (13% компаній).

Неправильний режим харчування призводить до численних проблем зі здоров’ям. Розуміючи це, більшість «білих комірців» не чекають турботи роботодавця і беруть ініціативу до своїх рук. Кожен другий докладає всіх зусиль, щоб навіть на роботі харчуватися правильно. Приблизно один із двадцяти вважає, що в нього чудове здоров’я, і організм витримає всі експерименти з фаст-фудом і вуличною їжею. Дещо менше третини стурбовані своїм самопочуттям і звинувачують у цьому погану звичку жертвувати собою заради кар’єри. А кожен восьмий уже «заробив» проблеми зі здоров’ям через неправильне харчування на роботі.

Менше від усіх задумуються про свій раціон ТОП-менеджери. Саме вони частіше кажуть про те, що їхньому організму нічого не загрожує, і більше ніж решта страждають від неправильного харчування.

Автор
( 0 оцінок )
Актуальність
( 0 оцінок )
Виклад
( 0 оцінок )

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Основний принцип - «відвідувай - відписувай ». Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образи; пряме порівняння з іншими конкуруючими компаніями; розміщення посилань на сторонні ресурси Інтернету; реклама та самореклама, заяви, пов'язані з діяльністю компанії.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Актуальність
0/12
Виклад
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати