ТОП-5 цікавих рецептів випічки для рівнян

Новорічна випічка — це не тільки чудовий десерт, а й один з важливих елементів святкової атмосфери. Аромати випічки з такими прянощами як: ваніль, кориця, імбир — асоціюються у більшості людей з новорічними та різдвяними святами. Пропонуємо ТОП-5 цікавих рецептів новорічної випічки:

1. Цукрове печиво “Сніжинки”

  • Борошно – 3 чашки
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – 1 чашка
  • Цукор – 1 чашка
  • Яйця – 2 шт.
  • Екстракт ванілі – 2 ч. л.
  • Яєчні білки – 2 шт.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Цукрова пудра – 3 чашки
  • Цукрова пудра – 4 чашки
  • Безе порошок – 3 ст. л.
  • Мигдальний екстракт – 1/2 ч. л.
  • Тепла вода – 1/2 склянки
  • Харчові барвники

1. Приготувати печиво: В окремій мисці перемішати борошно, сіль і харчову соду. Збити масло і цукор до світлої піни (близько 3 хвилин). Додати яйця і ванільний екстракт, збити. Всипати борошняну суміш і перемішувати до отримання гладкого тіста. Розділити тісто навпіл і загорнути кожну половину в поліетиленову плівку. Поставити в холодильник на годину. Розігріти духовку до 180 ° C. Застелити два дека пергаментним папером.

2. Вийняти половину охолодженого тіста з холодильника на злегка посипану борошном поверхню, розкачати тісто пластом товщиною 0,5-1 см. Вирізати сніжинки і перекласти на деко. Помістити деко в холодильник приблизно на 15 хвилин, щоб ще раз охолодити тісто. Випікати печиво протягом 8-10 хвилин (залежно від розміру) або поки края не почнуть золотитися. Вийняти з духовки і дати охолонути. Повторити з рештою тіста.

3. Для королівської глазурі з яєчними білками: збити яєчні білки з лимонним соком. Додати просіяну цукрову пудру і збити на низькій швидкості до отримання однорідної маси. При необхідності, щоб отримати потрібну консистенцію, додати трохи більше цукру або води. Додати харчовий барвник, перемішати. Королівська глазур повинна бути використана негайно, так як вона твердне при контакті з повітрям.

4. Для королівської глазурі з порошку безе: Перемішати цукор і порошок. Додати воду і збивати на високій швидкості (близько 5 хвилин). Додати харчовий барвник. Покрити печиво глазур’ю за допомогою силіконового пензлика або кондитерського мішка, за бажанням прикрасити харчовими намистинами. Залишити печиво на ніч. щоб глазур повністю застигла.

Цукрове печиво може зберігатися кілька днів в герметичному контейнері. Бажано перекласти його шарами пергаментного паперу.

Цукрове печиво "Сніжинки"

Цукрове печиво “Сніжинки”

2. Новорічні пряники: Імбирні чоловічки

  • Мед – 250 г
  • Цукор – 250 г
  • Вода – 200 мл
  • Борошно – 700 г
  • Кориця – 1/4 ч.л.
  • Мелений імбир – 1 ч.л.
  • Мелена гвоздика – щіпка
  • Мелений кардамон – щіпка
  • Сіль – щіпка
  • Сода або розпушувач – 8 г

Мед, цукор і воду відправити в каструлю і поставити на плиту. Безперервно помішуючи, готувати на слабкому вогні, поки цукор повністю не розчиниться. Каструлю зняти з вогню, додати дрібку солі і дати охолонути сиропу при кімнатній температурі. У цей час просіяти борошно і соду. Остиглий сироп додати до борошна і добре вимісити за допомогою дерев’яної лопатки. Тісто викласти на стіл, зібрати його в кулю, щільно обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 1-2 год.

Готове тісто викласти на робочу поверхню присипану борошном, розкачати пласт товщиною 5-7 мм і вирізати формочками фігурки. Викласти на застелене папером деко для випічки, змастити пряники водою і залишити на 10 хвилин. Це потрібно для того, щоб пряники під час випічки не зменшилися в розмірі і залишилися правильної форми. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180° C 12-15 хвилин. Остиглі пряники прикрасити білою цукровою глазур’ю. Готове печиво можна зберігати в герметично закритій ємності.

Новорічні пряники: Імбирні чоловічки

Новорічні пряники: Імбирні чоловічки

3. Імбирні новорічні пряники з глазур’ю

Для тіста:

  • Борошно – 175 г
  • Цукрова пудра – 75 г
  • Мелений імбир – 1 ч. л.
  • Мелена кориця – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка
  • Сода – 1/4 ч. л.
  • Вершкове масло – 80 г
  • Жовток – 1 шт.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Білки – 1/2 білка
  • Цукрова пудра – 110 г

Змішати борошно, цукор і спеції. Додати вершкове масло шматочками і зробити крихту. Додати жовток, мед і замісити тісто. Прибрати його в холодильник як мінімум на 1 год. Розкачати тісто і вирізати фігурки. Випікати в розігрітій до 180° C духовці 10-15 хвилин в залежності від товщини. Білок збити в міцну піну до появи піків. Всипати половину цукрової пудри, збивати далі, до повної гладкості. Всипати залишену пудру і перемішати. Дати постояти 10 хвилин. Перекласти в пакет, відрізати маленький кінчик і прикрасити готову випічку. Таку глазур використати в той же день.

Імбирні новорічні пряники з глазур'ю

Імбирні новорічні пряники з глазур’ю

4. Новорічні пряники з глазур’ю

  • Вершкове масло – 100 г
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Яйце (злегка збити) – 1 шт.
  • Борошно – 275 г
  • Какао (за бажанням) – 25 г
  • Ванільний екстракт – 1 ч. л.
  • Білки – 1/2 білка
  • Цукрова пудра – 110 г
  • Харчовий барвник

Розігріти духовку до 190° C. Застелити пергаментним папером деко. Збити масло і цукор в мисці, додати яйце і ванільний екстракт. Додати борошно, какао і замісити тісто. Розкачати тісто на злегка посипаній борошном робочій поверхні до товщини 1 см. Використовуючи формочки, вирізати печиво з тіста і обережно помістити на деко. Випікати печиво протягом 8-10 хвилин. Дати охолонути протягом 5 хвилин, потім охолодити на решітці.

Білок збити в міцну піну до появи піків. Всипати половину цукрової пудри, збивати далі, до повної гладкості. Всипати залишену пудру і перемішати. Дати постояти 10 хвилин. За бажанням додати харчовий барвник. Прикрасити глазур’ю готову випічку.

Новорічні пряники з глазур’ю

Новорічні пряники з глазур’ю

5. Цукрове печиво

Для печива:

  • Борошно – 3 чашки
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Вершкове масло – 1 чашка
  • Цукор – 1 чашка
  • Яйце – 2 шт.
  • Екстракт ванілі – 2 ч. л.

У мисці перемішати борошно, сіль і харчову соду. Збити масло і цукор до світлої піни (близько 3 хвилин). Додати яйця і ванільний екстракт, збити. Всипати борошняну суміш і перемішувати до отримання гладкого тіста. Розділити тісто навпіл і загорнути кожну половину в поліетиленову плівку. Поставити в холодильник на годину.

Розігріти духовку до 180° C. Застелити два дека пергаментним папером. Вийняти половину охолодженого тіста з холодильника і на злегка посипаній борошном поверхні, розкачати тісто пластом товщиною 0,5-1 см. Вирізати печиво і перекласти на деко. Помістити деко в холодильник приблизно на 15 хвилин, щоб ще раз охолодити тісто. Випікати печиво приблизно 8-10 хвилин (залежно від розміру). Вийняти з духовки і дати охолонути. Повторити з рештою тістом.

Цукрове печиво

Цукрове печиво

Автор
( 0 оцінок )
Актуальність
( 0 оцінок )
Виклад
( 0 оцінок )

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Основний принцип - «відвідувай - відписувай ». Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образи; пряме порівняння з іншими конкуруючими компаніями; розміщення посилань на сторонні ресурси Інтернету; реклама та самореклама, заяви, пов'язані з діяльністю компанії.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Актуальність
0/12
Виклад
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати