Лекція-дегустація

 Тема: Фінішні віскі.

Ведучий: Олександр Грищенко.

Такий знайомий і до невпізнанності різноманітний... Віскі активно еволюціонує, залишаючись при цьому класичним напоєм, здатним створити гарну атмосферу в будь-якій ситуації.

Дегустаційна карта:

1. Віскі Benriach Distillery BenRiach Sauterne 16р

2. Віскі Gordon & MacPhail Benromach Sassicaia Wood Finish

3. Віскі Isle of Arran Distillers Arran Amarone Cask Finish

4. Віскі Glencadam Highland Single Portwood Finish Aged 12

В індустрії виробництва віскі з давніх пір існує мода використовувати бочки, в яких раніше вже витримували якийсь алкогольний напій. Починаючи з другої половини 19 століття, віскі найчастіше  витримувались в бочках з під іспанського хересу. Оскільки херес був дуже популярним в Англії і завозився туди в дуже великих кількостях, то і бочки з під нього були дешевими. З часом це призвело до того, що утворився дефіцит хересних бочок.

Тоді шотландці стали використовувати бочки з під американського бурбону, який за законодавством США повинен бути витриманим тільки в новій бочці. Бурбону виготовляли багато, тому бочок вистачало і були вони не надто дорогими. Таким чином на складах віскікурень Шотландії накопичилось достатньо бочок, і сьогодні майже весь шотландський віскі основну витримку проходить в бочках, в яких раніше дозрівав бурбон. Окрім того, з’явилась мода на так звану «фінішну» довитримку віскі після бурбонових бочок в бочках з під іншого алкогольного напою.

Слід сказати, що бурбон і херес не просто пом’якшують дуб при витримці, а й допомагають перетворити різноманітні полімери, що містяться в деревині, в ароматичні сполуки.

Так історично сформувались два смакових і ароматичних стилі віскі - хересний і бурбоновий. Вони різні, але кожен неперевершений по-своєму. Хересна витримка надає букету віскі насичені тони спецій та сухофруктів, а бурбонова - виражені нотки ванілі, квітів, свіжих фруктів і кокосу. Беззаперечно, на насиченість впливає як термін витримки, так і сорт самого хересу, котрий, як відомо, може бути дуже різноманітним - від легкого сухого фіно до солодкого і густого педрохіменез.

В останні два десятиліття стали використовуватись нові типи бочок. Сьогодні можна зустріти віскі, який був витриманий в бочках із–під  портвейну, мадери, рому та вина. Портвейн надає віскі незвичайний і приємний солодкуватий смак з делікатними винними і дубовими нотками.

В свою чергу мадера володіє іншою специфікою - віскі з довитримкою в цих бочках мають м’які медово-ізюмні ноти з відтінками сухофруктів і шоколаду.

Дуже цікавими є віскі, фініш яких відбувся в бочках з під рому. Ром - міцний напій, він дарує м’які і своєрідні нюанси. Віскі набуває злегка солодкого аромату з нотами тропічних фруктів, кориці, імбиру і гвоздики. Фінішна витримка віскі з року в рік стає все популярнішою.

Інформація: http://www.winetime.ua/degustation/rivne/finish_whiskies_rivne/

Обслуговування
(0 оцінок)
Враження
(0 оцінок)
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Інші подіїї зараз

ФОТОПРОЕКТ ДЛЯ ЖІНОК
26 вересня, 19:00
м. Рівне
Той що біжить лабіринтом І Година в метро
20 вересня, 19:00
Клуб-кафе "Сучасник" вул. Чорновола 49а

Рецензія

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється : використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Обслуговування
0/12
Враження
0/12
Відгук:

Завантажити фото:
Вибрати
Афіша
Показати
Теги
Показати
Відповідальний за розділ
Олена Табачук
E-mail: galimskiy