• Головна
  • Помідори мариновані, рецепт приготування зі стерилізацією
10:34, 22 серпня 2016 р.

Помідори мариновані, рецепт приготування зі стерилізацією

Мариновані помідори – чудова закуска до будь-яких страв: від м’ясних і рибних до пісних гарнірів.

Щоб мариновані помідори вийшли по-справжньому смачними і ціленькими, слід вибирати щільні, міцні плоди, можна при бажанні взяти черрі.

Добре, якщо помідори мають овальну чи грушкоподібну форми. М’які помідори краще не брати на консервацію, а переробити на томатний сік або пюре.

Мариновані помідори – інгредієнти:

  • 4 кг помідорів,
  • 1 кг цибулі,
  • 2 гол. часнику,
  • пучок зелені (петрушка, кріп),
  • 1 ст. ложка олії на кожну літрову банку,

для маринаду:

  • 3 л води,
  • 250 мл 9%-го оцту,
  • 7 ст. ложок цукру,
  • 3 ст. ложки солі,
  • 1 ст. ложка духмяного перцю горошком,
  • 1 ч. ложка чорного перцю горошком.

Приготування:

  • Спочатку підготувати банки: їх слід помити і простерилізувати.
  • Помідори промити, наколоти біля плодоніжки. Зелень ретельно промити. Часник почисти, але зубки залишити цілими. Цибулю порізати товстими кільцями.
  • На дно кожної банки викласти зубчики часнику. Щільно укласти помідори. Зверху додати цибулю і зелень.
  • Готуємо маринад. Для цього в киплячу воду насипати цукор, сіль, перець і проварити 3 хвилини. Зняти маринад з вогню і додати туди оцет.
  • Олію довести до кипіння.
  • У кожну банку налити гарячу олію, а потім відразу ж маринад.
  • Накрити кришками банки з помідорами і стерилізувати приблизно 15 хвилин.
  • Після цього мариновані помідори можна закатувати.
  • Залишити банки до охолодження, а потім – на зберігання в прохолодне місце.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Помідори #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...